Zwemmen voor Oekraïne

Leerlingen halen zwemmend een groot bedrag op voor Oekraïne

Teams van leerlingen en docenten van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, hebben zondagmiddag 8 mei, meer dan €1000,- bij elkaar gezwommen voor Oekraïne.

Havo leerlingen Aniek Ausema, Kiki Bootsman en Edwin Bulten hebben een sponsoractiviteit georganiseerd voor Oekraïne. Teams gingen in estafette vorm baantjes zwemmen in zwembad Dubbelslag. Optisport zwembad Dubbelslag stelde haar bad volledig beschikbaar voor het goede doel.

Er waren zes teams en ieder team had een eigen teamnaam en een leuke outfit voor de presentatie. Het team met de leukste outfit waren de “Zoetwater Garnalen”, en zij wonnen een taart. Het team met de meeste banen waren de “Bubble Gruppies”. En het team dat het meeste sponsorgeld had weten te verzamelen was “The cowboy with his girls”. Deze beide teams kregen ook een taart.

Alle teams zwommen zo hard ze konden om zoveel mogelijk banen te zwemmen. In totaal 30 zwemmers bestaande uit leerlingen en docenten zwommen zoveel mogelijk banen om zoveel mogelijk geld bijeen te zwemmen voor Oekraïne.

Maar het ging natuurlijk om het eindresultaat. Namens de school mocht docente mevrouw Tokan, de cheque ontvangen. Het bedrag dat bij elkaar is opgehaald voor Oekraïne bedraagt namelijk maar liefst € 1423,75. Dit is een geweldig hoog bedrag. En enige zwemmers zijn per baan gesponsord, dus dit bedrag is nog groeiende.