in het kader van 'Young People Programme' workshops door Canon

Young People Programme
In het kader van het ‘Young People Programme’ werden er op 4, 5 en 6 april workshops gegeven door Canon op het Rudolf Pabus Cleveringa Lyceum. Een groep van 25 enthousiaste leerlingen werden begeleid in storytelling en kregen een cameratraining van de bekende fotograaf Bas Meelker. Studenten van het Noorderpoort College ondersteunden hierin. De leerlingen hebben een foto of video (reeks) gemaakt met als thema ‘de gaswinning in Groningen’.  Hierin geven zij hun persoonlijke visie op de noodzaak van verandering. De leerlingen werden uitgedaagd buiten de kaders te denken en hun boodschap te visualiseren. De werken worden beoordeeld en een selectie zal ten tijde van de Zilveren Camera expositie in de Synagoge van Groningen aldaar te zien zijn. Ook wordt het gemaakte werk geëxposeerd  op een locatie in de gemeente. Zodra hier meer over bekend is informeren wij u.