Eindpresentaties Junior Companies geslaagd

Afgelopen vrijdagavond verzorgden drie junior companies hun eindpresentatie voor een publiek van ruim veertig ouders, familie, vrienden en aandeelhouders.

De avond startte met een toelichting op het programma dat de jonge ondernemers dit schooljaar hebben doorlopen. Daarna was de zaal voor Green Clover,  Venga en La Vela.

De entrepreneurs vertelden over hun tegenslagen, succeservaringen en leerpunten. Green Clover en La Vela twijfelen of ze met hun activiteiten in het examenjaar door willen gaan. Ook al weten ze dat de studielast van het profielwerkstuk voor hen dat jaar wegvalt.

Het was een geslaagde avond met goed verzorgde presentaties. De truien, kaarsen en zeepjes waren voor het publiek tastbaar te bewonderen. Bijzonder was ook de versnelde video van het maken van zeep; het geheel sloten we feestelijk af met knallende confettikanonnen.

Voor de leerlingen zit een jaar Jong Ondernemen er bijna op. Wat rest is de afdracht van omzet- en winstbelasting en een evaluatieverslag. Voor een aantal leerlingen zal de profielwerkstukbeoordeling een prettige bijvangst zijn, voor anderen een terechte beloning voor een jaar hard werken.

Ben de Vries