Tweede plaats in de 'Beta Battle' voor leerlingen van Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum

Tweede plaats voor onze leerlingen in de ‘Beta Battle’!

Op maandag 8 april werd de jaarlijkse “Beta Battle”, voorheen Jet-Net Quizdag, georganiseerd in de Bernoulliborg van de Rijksuniversiteit.
Vier voorronden, met ruim 600 deelnemers, acht scholen, vier workshops, geestelijk gepijnigd worden met 30 quizvragen, een spetterende waterraket lancering en dan aan het eind van een "zware" dag tweede worden van de “Beta Battle”: een dikke pluim voor de 12 leerlingen uit de klassen 2 Havo/Vwo!
Leerlingen van RSG de Borgen uit Leek zijn eerste geworden.
Nouryon voorheen Akzo Nobel gaf een workshop over de winning, distributie en chemie van het zout.

De provincie Drenthe maakte met de leerlingen plannen voor de energie voorziening aan de hand van het We-Energy spel en de pientere wiskunde meiden van de RUG verzorgden een workshop over de wiskunde van het geheimschrift. "Waterraketgeleerde" Erwin Wilbers verzorgde een workshop waterraketten bouwen.
De waterraketten forceerden de eindstand: ingenieuze constructies met parachute verhoogden de "time of flight" wat leidde tot een hogere waardering.